Maatvoering

De meest gestelde vraag die ik krijg is welke maat heb ik nodig. Dit heeft me ertoe gebracht deze blogpost te schrijven om de maatvoering te bespreken voor de belangrijkste uitrusting en kleding die momenteel op de markt is. Ik zal de maatvoering behandelen voor bokshandschoenen, scheenbeschermers, hoofdbeschermers en shorts.

Bokshandschoenen
Bokshandschoenen zijn er in vele maten en modellen (we zullen in een later bericht over modellen praten). De maat die je nodig hebt, is echt afhankelijk van je trainingsregime.

Bijvoorbeeld 8-10oz bokshandschoenen worden meestal gebruikt voor wedstrijdgebruik. Ze kunnen echter ook worden gebruikt voor pad-/taswerk of voor personen met kleinere handen. Handschoenen van 12 oz worden normaal gesproken gebruikt voor pad-/zakwerk en zijn een goede maat handschoen om ook je uithoudingsvermogen en uithoudingsvermogen op te bouwen. 14-16oz-handschoenen worden over het algemeen gebruikt voor gratis sparren, maar het is niet ongehoord om ze te gebruiken voor pad-/zakwerk om nog meer kracht op te bouwen tijdens het boksen.

Opgemerkt moet worden dat de grootte van het handcompartiment enigszins verschilt, afhankelijk van de oz van de handschoen. De grootte van een handcompartiment van 8oz zal bijvoorbeeld kleiner zijn dan de grootte van een handcompartiment van 10oz. Houd hier rekening mee als u van plan bent om handwikkels te dragen, want ik heb het gezien wanneer personen hun handen hebben gewikkeld en het moeilijk vonden om ze in de handschoenen te krijgen.

Scheenbeschermers
De maatvoering van scheenbeschermers is vrij eenvoudig voor elke kwestie van maatvoering. De maat van onze scheenbeschermers is gebaseerd op je scheenbeenlengte (van net onder je knieschijf tot je wreef). De maatvoering voor onze scheenbeschermers is als volgt:

12”-13” | Klein
13”-14” | Medium
14”-15” | Groot
15”-16” | Extra groot

Een volgroeid mannetje heeft meestal een grote scheenbeschermer nodig. Terwijl een volgroeid vrouwtje over het algemeen een medium zal nemen.

hoofdbeschermers
Als het gaat om het kiezen van een maat hoofdbeschermer, is het van het grootste belang om de juiste maat te nemen, omdat de verkeerde maat hoofdbeschermer kan resulteren in een dubbel effect dat kan leiden tot letsel. Gelukkig is het vrij eenvoudig als het gaat om het kiezen van de maat. De gemiddelde hoofdomtrek voor volwassenen is 24 ", wat betekent dat ze een grote nodig hebben als het om onze hoofdbeschermers. We hebben ook medium hoofdbeschermers beschikbaar. De medium hoofdbeschermers zijn voor personen met een hoofdomtrek van 22". Alle hoofdbeschermers zijn volledig verstelbaar om een veilige pasvorm te garanderen.

Muay Thai Shorts
De markt voor Muay Thai Shorts is enorm. Er zijn duizenden ontwerpen van veel verschillende fabrikanten. Dit is wanneer dingen een beetje ingewikkeld worden, omdat elke fabrikant zijn eigen maatvoering heeft. Dit betekent dat een maat in het ene merk misschien niet hetzelfde is in een ander merk. Om dit te verduidelijken heb ik hieronder een maattabel samengesteld voor onze Muay Thai Shorts:

26” | Klein
28” | Medium
30” | Groot
32” | Extra groot

Ik hoop dat u het bovenstaande nuttig vond en ik kijk uit naar eventuele vragen of opmerkingen.

BERICHT AAN ANDERE WEBSITES: Hoewel we er geen probleem mee hebben dat u onze inhoud gebruikt, vraag dan eerst onze toestemming en link terug naar deze blogpost.